Termékek Menü
   

Az illóolajok alkalmazása

Az illóolajok alkalmazása

Az illóolajok több alkalmazási módját ismeri és használja az aromaterápia.

Az egyik legismertebb a szagláson keresztül, belélegzés útján, akár párologtatóba, aromadiffúzorba téve, akár szaglóüvegcsét készítünk terápiás céllal, amit Olfactor Therapy-nak hívunk. Ekkor  mindig Subtilis olajokat használunk. Ezek energetikailag hatnak, magas rezgésszámmal rendelkeznek. Nem az illóolaj mennyisége számít hanem az energiája. Szorongás és depresszió esetében a legjobb módszernek bizonyul. Ilyenkor a páciensnek személyre szóló keveréket készítünk amit pulzus pontokra téve naponta több alkalommal mélyen belélegez.

Bőrön keresztül is számos esetben használjuk az illóolajokat. Az olajok szerkezetükből adódóan könnyen átjutnak a bőr rétegein, és a kapilláris érhálózatba kerülve pillanatok alatt a keringési rendszerbe kerül.  A bőrön át történő alkalmazásnál mindig körültekintően kell eljárni, az illóolajokat növényi olajba keverve kell felvinni az adott testfelületre, az esetleges irritácóik elkerülése miatt.

Magyarországon a belsőleg történő alkalmzás tilos, ám Franciaországban és Belgiumban sok esetben használják ily formában is. Készítenek belőle kapszulákat, kúpokat, cukorkákat.

Felhasználhatjuk  inhalálásra légúti megbetegedésekkor, betegség megelőzésre, depresszió esetén. Készíthetünk fürdőt immunerősítésre, relaxálásra, meditáláshoz. Fontos, hogy az illóolaj nem oldódik vízben ezért mindig valamilyen emulgeátort kell alkalmaznunk, ami lehet tejszín, méz, vagy jó minőségű almaecet. Megfázás, meghűlés esetén lábfürdőt, nőgyógyászati problémák orvoslására ajánlhatunk ülőfürdőt.

Borogatással csillapíthatunk lázat, menstruációs fájdalmat, de sérülések, gyulladások kezelésére is jól bevált módszer.

Gerincbedörzsölés immunerősítésre, fájdalomcsillapításra, gyulladásos folyamatokra. Szintén bedörzsölést alkalmazunk adott fájdalmas terület kezelésénél, légúti megbetegedésekkor mellkas tájékon és háton illetve talpakon.

Sok esetben alkalmazzuk szaunában illetve aromaterápiás masszázsnál.

Tartalomhoz tartozó címkék: Aromaterápia
Termék összehasonlító
Márka szerinti szűrés
Szállítás - Kézbesítés
Üzembehelyezés/Karbantartás
GYIK
Blogok

Aromaterápiával foglalkozó cikkeket olvashat a kedves látogató ebben a gyűjteményben. Igyekszünk megmutatni Önnek, milyen értékei, hatásai, előnyei vannak az illóolajaknak. Megmutatjuk, milyen eszközök használatával fordíthatja saját, és családja javára az illóolajak kedvező, jótékony hatását. Ismerkedjen meg ezzel a sok sok évre visszanyúló népi tudománnyal, melyet a modern világ elegáns, még vonzóbb formába öltöztetett.

Béli Mónika
Természetes szúnyogriasztás illóolajokkal

Illóolajakkal elűzheted a kellemetlen rovarokat!

Béli Mónika
Támogasd a diétádat illóolajokkal

Hiszed vagy sem, az illóolajok a diétádban is segítenek neked.
Most eláruljuk, hogyan hozd ki magadból a segítségükkel a legtöbbet.

Facebook oldalunk