Leírás és Paraméterek
FŰSZERES KARÁCSONY illóolaj szett
Receptek:
Panarom Almakompót
Hozzávalók:
Alma 6 db
Aszalt meggy 10 db
Kókusz olaj 1 teáskanál
Édesnarancs illóolaj 5 csepp
Méz 1 evőkanál
Szegfűszeg illóolaj 1 csepp
Ananászlé 1 dl
Hámozd meg az almát, majd vágd vékony szeletekre. A kókuszolajat tedd a serpenyőbe és tedd rá az almaszeleteket és a meggyet. Pirítsd meg enyhén, majd adj hozzá 1 dl ananászlevet, 5 csepp narancs héj illóolajat. Fedd le és párold addig, amíg teljesen szét nem fő. Amikor már elég puha és szinte szétmálik, akkor keverd hozzá a mézet, cseppentsd a tetejére a szegfűszeg illóolajat és keverd össze.
Csodálatosan illik mindenféle kásához, karácsonyi kacsához, de igazából bármihez, amihez édes ízt kívánsz.
Feller Adrienne karácsonyi kacsa páca:
Hozzávalók:
6 kacsacomb
Tokaji aszú 1 dl
Só
Cejloni fahéj illóolaj 5 csepp
Szegfűszeg illóolaj 5 csepp
Édesnarancs illóolaj 8 csepp
A fenti illóolaj keveréket add hozzá egy csapott evőkanál tengeri sóhoz és hagyd állni egy órát.
Ezt követően sózd be vele a kacsát a hagyományos módon és hagyd állni egy éjszakát.
Süsd meg hagyományos módon és a párolás közben add hozzá a tokai aszút is.
A kacsát lassú hőfokon sütjük lefedve, majd amikor már puhára sült, akkor sütjük ropogósra. A fenti alma kompóttal tálalhatod, készíts hozzá burgonyapürét. Csodálatos karácsonyi étel lesz ez az asztalodon.
Téli lélekfűtő illatkompozíció párologtatóba
Édesnarancs illóolaj 5 csepp
Szegfűszeg illóolaj 2 csepp
Cejloni fahéj illóolaj 1 csepp
A fenti illatkompozíciót mécseses párologtatóba tedd, mert abban fejti ki igazi illatát.
Kiszerelés | 10 ml |