Termékek Menü
   

Támogasd a diétádat illóolajokkal

Béli Mónika
Támogasd a diétádat illóolajokkal

Hiszed vagy sem, az illóolajok a diétádban is segítenek neked.
Most eláruljuk, hogyan hozd ki magadból a segítségükkel a legtöbbet.

Az illóolajok fantasztikus anyagok. Bizonyítottan hatnak a szellemre, a lélekre, és persze a testre is.

Tégy egy sétát a lelkedben előtte

A fogyás, csak úgy mint az, hogy mit gondolunk a saját testünkről, a fejünkben dől el. Ha kényszerként, és feladatként éljük meg a diétázást, és nem örömként, fejlődésként, előrelépésként, akkor az ezzel járó feszültségek, a stressz csak rosszabbat tesz velünk. Végül nem hogy fogynánk, de még rosszul is fogjuk érezni magunkat a bőrünkben.

Tehát, mielőtt belefognánk a diétázásba, először is hangolódjunk önmagunkra. Gondoljuk át, miért szeretnénk diétázni, mi a célunk, és ezért mire vagyunk hajlandóak.

Az elcsendesedéshez, magunkra való figyeléshez, vagy akár illatos meditációhoz párologtassunk illóolajokat a diffúzorunkban, melyek belső utazásunk során kézen fognak minket, és elvezetnek önmagunkhoz. Erre a kis sétára különösen alkalmas például az ilang-ilang illóolaja, melyet citrommal, naranccsal 1:3 arányban használjunk. Ha inkább a frissebb illatokat kedveljük, akkor az atlaszcédrus, vagy a bergamott illóolaja is segítheti a diétára való ráhangolódásunkat.

A diéta alatt

Persze, egyedül az illóolajok porlasztásától nem fogunk lefogyni. Ehhez mindenekelőtt szükséges egy kiegyensúlyozott étrend, testmozgás, és a fogyásról való pozitív gondolkodás. Ám az is biztos, hogy az illóolajok segíthetnek minket a diéta véghezvitelében. Az illatok ugyanis a szagló receptorok által az agy azon ősi és ösztönös területére jutnak (limbikus rendszer), ahol ezekre az ingerekre azonnali válasz születik, tehát a testünk reagál. Számtalan tanulmány bizonyítja, hogy az illóolajok, az illatok pozitívan hatnak a lelkünkre, jobb kedvre hangolhatnak.

Mandarin és grépfruit

A két citrus, a mandarin és a grépfruit héjából hidegen sajtolt illóolaj mágikus hatással van az emberi agyra. Ha mandarint vagy grépfruit illóolajat porlasztunk a levegőbe, úgy ezek az illatok segítenek az éhségérzet csökkentésében.

Ha nincs diffúzorunk, akkor alkalmazhatunk szagló üvegcsét is, melyet elkészíthetünk mi magunk is. Egy kis üvegbe töltsünk finomra őrölt himalája sót, majd cseppentsünk rá 2-3 csepp mandarin, vagy grépfruit illóolajat, majd jól rázzuk össze, címkézzük fel, írjuk fel rá a dátumot, és zárjuk le.

Amikor szükségét érezzük, például ránk tör az éhség, de a következő étkezésig még várni kell, egyszerűen szippantsunk párat az üvegcséből, majd zárjuk vissza. A kis üveget akár magunkkal is vihetjük a táskánkban. Így bármikor elővehetjük szükség esetén. SOS esetekben akár zsebkendőre is cseppenthetünk egy csepp mandarin illóolajat, melyet aztán mélyen belélegzünk.

Borsmenta, melyet már a nagyanyáink is ismertek

Már régóta tudjuk, hogy a borsmenta egy természetes éhség érzetet csökkentő növény. Egy 2008-as tanulmányban bizonyították is, hogy a résztvevők, akik két óránként borsmenta illóolajat lélegeztek be, kevésbé voltak éhesek, és nem nassoltak a két étkezés között, így kevesebb volt a kalória bevitelük is. A borsmenta számos jó tulajdonsága mellett javítja az emésztést, csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat, enyhíti a fájdalmat, üdítőleg hat a testre és a lélekre egyaránt. Az immunrendszert is erősíteni képes és a fogyókúrát is megtámogatja. Elősegíti az egészséges bélműködést, csökkenti az étvágyat, megszünteti az éhségérzetet és megakadályozza, hogy a túlevés áldozataivá váljunk. Ily módon ez az illatanyag hű társunk lehet fogyókúra idején.

Vanília illóolaj az édesség imádóknak

Angliában vizsgálták a vanília hatását a diétás folyamatokban résztvevőkön. A tesztelésben résztvevők körében a vizsgált időszak alatt felére csökkent az édességfogyasztás. Ennek következtében persze a testsúlycsökkenés is mérhető arányokban javult. Valószínűsíthetően ennek az az oka, hogy a vanília édes illata éppen olyan endorfinnövelő hatású, mint az elfogyasztott édességek eredménye. Tehát a vanília illóolaj mély belégzésének hatására becsapjuk az agyunkat, hiszen azt az üzenetet küldjük neki, mintha éppen egy jó adag édességet fogyasztottunk volna el.

Gyömbér és fahéj illóolaj

A gyömbér és a fahéj fokozza az anyagcserét, és stabilizálja a vércukorszintet. A vércukorszint stabilitása csökkenti az étel iránti sóvárgást. A gyömbér, és a fahéj illóolajainak hatását úgy tudod leghatékonyabban kihasználni, ha mandula olajba, vagy jojoba olajba csepegtetsz néhány cseppet.

Édeskömény illóolaj

Az édeskömény könnyíti az emésztést és csökkenti az étvágyat. Az édeskömény illatának  beszippantásával hatékonyan lehet csökkenteni az éhségérzetet, fokozni a teltség érzetét. Az édeskömény esetében is használj alapként jojoba, mandula vagy ligetszépe olajat. Ezek egyikébe keverj el pár csepp édeskömény olajat.

Válogass az ötletek között. Próbálj ki minél több illatkeveréket. Találd meg a neked tetsző, rád legintenzívebben ható illóolajakat. Használd bátran a természet erejét!

Tartalomhoz tartozó címkék: Aromaterápia
Termék összehasonlító
Loading...
Márka szerinti szűrés
Szállítás - Kézbesítés
Üzembehelyezés/Karbantartás
GYIK
Blogok

Aromaterápiával foglalkozó cikkeket olvashat a kedves látogató ebben a gyűjteményben. Igyekszünk megmutatni Önnek, milyen értékei, hatásai, előnyei vannak az illóolajaknak. Megmutatjuk, milyen eszközök használatával fordíthatja saját, és családja javára az illóolajak kedvező, jótékony hatását. Ismerkedjen meg ezzel a sok sok évre visszanyúló népi tudománnyal, melyet a modern világ elegáns, még vonzóbb formába öltöztetett.

Béli Mónika
Természetes szúnyogriasztás illóolajokkal

Illóolajakkal elűzheted a kellemetlen rovarokat!

Béli Mónika
Támogasd a diétádat illóolajokkal

Hiszed vagy sem, az illóolajok a diétádban is segítenek neked.
Most eláruljuk, hogyan hozd ki magadból a segítségükkel a legtöbbet.

Facebook oldalunk